Το ελαιόλαδο μας

Με μόνη τροφή τον ήλιο και το νερό της βροχής


Η επιστροφή μας στη φύση πρέπει να μας απαλλάξει από ο,τιδήποτε τεχνητό και γέννημα χημείας ή μηχανής. Με τον τρόπο αυτό θα γευτούμε στον υψηλότερο βαθμό την ισορροπία και την αρτιότητα της Φύσης.

Με αυτή την αντίληψη προχωρήσαμε στην Βιοδυναμική καλλιέργεια ελιάς, εδώ, στα οικογενειακά κτήματα που βρίσκονται στην Θερμησία Αργολίδας (Πελοπόννησος, Ελλάδα). Η Βιοδυναμική καλλιέργεια αποτελεί το σεβασμό στην φυσική και απρόσκοπτη ανάπτυξη των φυτών και των ζώων.

Συνεπώς στα ελαιόδεντρα του κτήματός μας δεν χρησιμοποιούνται κανενός είδους λιπάσματα ή βελτιωτικά, κανενός είδους ραντίσματα και γενικώς παρεμβάσεις. Μάλιστα τα ελαιόδεντρά μας δεν ποτίζονται καν με νερό για να έχουμε ακριβώς ό,τι μας δίνει η φύση στο συγκεκριμένο κλίμα και τοποθεσία.

Το αποτέλεσμα; Το Καλύτερο Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο, ανώτερο του Βιολογικού χωρίς καμία παρέμβαση κατά την διάρκεια ανάπτυξης και ωρίμανσης του καρπού στα δέντρα. Είμαστε Υπερήφανοι για το εκλεκτό αυτό προϊόν της Ελληνικής Υπαίθρου και με χαρά μας το μοιραζόμαστε με λάτρεις του ποιοτικού φαγητού και γνώστες των θεραπευτικών/ θρεπτικών ιδιοτήτων του.

Καλή Απόλαυση.

Μοναδικότητα

Η διαδικασία παραγωγής

Ονομάζουμε το ελαιόλαδο «Ζευς» μοναδικό αφού συλλέγεται από γέρικα ελαιόδεντρα ποικιλίας Μανάκι σε ένα ψηλό ευήλιο βουνό της ελληνικής υπαίθρου. Τα ελαιόδεντρα με μόνο βοηθό τους τον Ήλιο και το νερό της βροχής παράγουν τον καρπό τους κάθε δύο χρόνια σε μικρή συλλεκτική ποσότητα (5-7 τόνοι) και δίνουν ένα προϊόν ανώτατης διατροφικής αξίας για τον άνθρωπο.

Έχουμε προχωρήσει τις διαδικασίες για πιστοποιήσεις (Βιοδυναμική Πιστοποιημένη Καλλιέργεια Ελιάς) όμως ήδη το ελαιόλαδό μας έχει τον τίτλο Π.Ο.Π (Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης) και έχει δεχθεί χημικές αναλύσεις που αποδεικνύουν τα υπέροχα συστατικά του και την απουσία χημικών ή άλλων λιπασμάτων.

Επίσης η συλλογή γίνεται με τα χέρια χωρίς καμία χρήση μηχανήματος και η έκθλιψη του καρπού γίνεται μέσα σε 2 ώρες από την συλλογή με εν ψυχρώ διαδικασία (με χαμηλή θερμοκρασία ως 27 βαθμούς κελσίου έτσι ώστε να μείνουν αναλλοίωτες όλες οι βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά του ελαιολάδου).

Αξίζει να το δοκιμάσετε.

Προϊόντα

Διαθέσιμες συσκευασίες

 

200ml

Ελληνικό βιοδυναμικό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

 

 

500ml

Ελληνικό βιοδυναμικό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

 

Η διατροφική αξία του ελαιολάδου είναι πλέον αναμφισβήτητη, αφού περιέχει θρεπτικά συστατικά πολύτιμα για τον οργανισμό και την υγεία γενικότερα, όπως βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, φυτικές ίνες, μέταλλα και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα. Η αναφορά στον Ιπποκράτειο Κώδικα περισσότερων από εξήντα φαρμακευτικών χρήσεων του ελαιολάδου δείχνει τη σημαντικότητα που κατέχει. Αποτελεί ένα προϊόν το οποίο προφυλάσσει από τη φυματίωση, τους ρευματισμούς, βοηθά στην επούλωση των πληγών, μειώνει την κακή χοληστερίνη, ενώ φαίνεται να αυξάνει την καλή, ενώ αποτελεί και ασπίδα προστασίας κατά του καρκίνου και της γήρανσης.

Το ελαιόλαδο αποτελεί το βασικότερο συστατικό της διατροφικής πυραμίδας στη Μεσογειακή Διατροφή, που αποτελεί πρότυπο υγιεινής διατροφής, αφού προλαμβάνει και αντιμετωπίζει διάφορες παθήσεις προσφέροντας ταυτόχρονα και μακροζωΐα.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε

  • Τηλέφωνο: 27540-31046, 693-983-8439
  • Email: info@zeus-oliveoil.com
  • Διεύθυνση: Εταιρεία Ερμιόνη Κοιν.Σ.Επ.
  •                    Ερμιόνη Αργολίδας, ΤΚ 21051